Template
Template Template
Template Saturday 27 May 2023 Template
 
Template
Dagboek
FrAnCa's dagboek 05.10.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Monday 05 October 2009
Dierendag 2009, gisteren dus, is een dag die voor Robin en Erika als een bijzondere dierendag geboekt staat. Eindelijk na lang wachten konden ze op dierendag de groenvleugelara Chester bij ons ophalen. Na ruim acht maanden vanaf zijn geboorte is de grote dag dan toch eindelijk aangebroken. Alle bij ons aanwezige “jonkies” hebben we naar beneden gehaald om met elkaar in de woonkamer te spelen. Chesters jongere broertje was toch wel een tijdje stil toen Chester weggereden was. We hebben hem bij Ozzie, onze blauw-gele ara, in de kooi gedaan zodat ze wat gezelschap aan elkaar hebben ....
Lees meer...
 
FrAnCa's dagboek 20.09.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 20 September 2009

Hallo allemaal, zal ik me even voorstellen ? Mijn naam is Jack. Mooie naam toch, ik ben er gek op. Ik ben de hele dag al aan het proberen of ik het zelf kan zeggen maar ik ben er nog een beetje te jong voor. Maar dank je wel Tanja, voor deze mooie naam. Lees verder in het dagboek hoe het met mij gaat en met mijn kammeraadjes op de babykamer.

edel

Laatst geupdate op ( Sunday 20 September 2009 )
Lees meer...
 
FrAnCa's dagboek 14.09.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Monday 14 September 2009

Aansluitend aan de presentatie van de "drie ondeugden" zullen wij een uitgebreid verslag geven van onze kweek vanaf dit voorjaar waarin het laatste dagboek geschreven was. Momenteel zijn er twee jonge groenvleugels, 1 jonge blauw-gele ara (ara's in samenwerking met Aursil papegaaien), 1 grijze roodstaart papegaai en 3 jonge edelpapegaaien aanwezig die grootgebracht worden.

groenvleugelsgrijsjeedels

Kijk en lees verder .......

Lees meer...
 
FrAnCa's dagboek 10.05.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 10 May 2009
2009 Voor FrAnCa- en Aursil papegaaien een echt ara jaar. Zeer blij zijn wij met de geboorte van 2 groenvleugelara's die inmiddels drie-en-een-halve maand oud zijn en een tweetal pas geboren groevleugeltjes die het ook beiden goed maken. Een derde eitje moet nog uitkomen. Dit zou niet al te lang meer mogen duren anders kan het nog een probleempje opleveren. Bij Aursil papegaaien is ruim een maand geleden een kleine blauw-gele ara geboren, voorlopig genaamd "Lucky". Lucky is nu 4 weken oud en doet het ook erg goed. Ook dit ouderkoppel zit intussen weer op nieuwe eieren. De tijd blijft voor ons allen erg spannend hoe het een en ander verloopt en we leven enorm met al onze "ukkies" mee.

De kuikens bij de edels groeien ook erg goed en als ik de ara's en edels in de garage bezoek hoor je naast het geluid van de volwassenen papegaaien zelf ook het vrolijke gebrabbel van die kleintjes. Ze zijn nu drie weken oud en weldra zullen we zien of het mannen of poppen zijn.
Zelfs ons edelkoppel Paris en Bo hebben een ei gelegd wat er hoopvol uitziet. Over ruim een week zullen we zien of hun inspanning tot een prachtig resultaat zal lijden.
Laatst geupdate op ( Sunday 10 May 2009 )
Lees meer...
 
FrAnCa's dagboek 17.03.09 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Wednesday 18 March 2009

Ruim zeven weken oud zijn ze alweer, onze jonge groenvleugel ara's. Afgelopen zondag hebben we ze uit het blok gehaald bij de ouders en een eigen plekje gegeven op de vogelkamer in huis.
Een beetje onwennig kijken ze nog om zich heen en al heel grappig merk je al direkt het karakterverschil tussen beiden.

Geniet van de schoonheid van deze grenvleugels.

ara

 

 

 

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 45
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template