Template
Template Template
Template Friday 19 April 2024 Template
 
Template
De Jongen! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Friday 10 August 2007
Als de kuikens ongeveer 5 weken oud zijn worden ze uit het broedblok gehaald voor de handopfok. Hier zijn wij erg serieus mee bezig om ze een goede start in de nieuwe wereld te geven. Ze krijgen drie voedingen per dag met een spuitje. In de loop der tijd worden dat er twee en uiteindelijk een voeding op een dag. Vanaf twee voedingen krijgen ze ook kleine pellets en kleine zaadjes en hele kleine stukjes groente en fruit. Naarmate ze ouder worden en op een voeding zitten krijgen ze het volledige voer wat ze na de pap zouden krijgen.

De pap wordt dan langzamerhand afgebouwd.

Op het moment dat de kuikens uit het blok gaan beginnen we met de socialisatie van de papegaai. Dit bestaat uit het spelen met meerdere papegaaien, het leren op- en afstappen, het luisteren en leren begrijpen wat zijn verzorger hem leert en het vliegen in goede banen leiden.

Voordat de jongen naar de nieuwe baasjes gaan worden ze allen gecheckt door de dierenarts op hun algehele conditie, ontlasting en een PBFD test. In een paspoort worden al deze gegevens door de dierenarts vermeldt.

Tevens geven wij elk kuiken een informatiemap mee omtrent alle belangrijke zaken wat zijn jonge leven met zich mee brengt. Een goede ondersteuning voor zijn nieuwe baasje.

Als ze dan 12 a 13 weken oud zijn mogen ze hun geboortegrond verlaten en hopen wij ze een goede start meegegeven te hebben.

De jongen zien wij best wel met pijn in ons hart vertrekken maar weten ook met de vele contacten die wij met hun nieuwe baasjes hebben dat ze op een goed plekje terecht zijn gekomen.
Laatst geupdate op ( Friday 10 August 2007 )
 
< Vorige
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template