Template
Template Template
Template Sunday 28 May 2023 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 30.05.2010 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 30 May 2010

rose   Er zijn deze maand vijf jonkies geboren !!!!! edel

1 Rosé kaketoe en 4 edelpapegaaien.

We verwachten nog een paar kuikens die nog uit het ei moeten breken.    modeln

Als alles goed gaat zijn dat nog rosé kaketoes en grijze roodstaart papegaaien. We wachten af .......

Het vervolg op ons verslag van de broedperiode van onze koppels rosé kaketoes.
Het ei van het jonge koppel is uitgekomen maar ook dit jong heeft slechts 1 dag geleefd. Waarschijnlijk heeft de kou hem/haar parten gespeeld omdat onze warmtebron niet optimaal gefunctioneerd heeft.
Bij het oudere koppel waren enkele eieren onbevrucht> Het kuiken dat uiteindelijk geboren werd, werd weer niet gevoed door de ouders. Al met al een reden om na te denken hoe wij in het vervolg met de rosé eieren om zouden gaan.
Het jonge koppel is weer begonnen aan de tweede ronde waarbij twee eieren gelegd zijn. Door wat klungeligheid van mijn zijde is er een ei kapot gegaan waardoor er uiteindelijk 1 ei in de broedmachine uitgekomen is. Met "Swiebertje" gaat het heel goed. Hij/zij is nu twee weken oud en weegt 27 gram. Het is een druktebol die heel wat energie verdampt. Elke werkdag gaat hij/zij mee in mijn tas naar mijn werk en krijgt daar een mooi plekje onder mijn bureau. In de eerste week moest ik hem tussendoor ook nog voeren wat mijn bazen niet echt opgevallen is. Op dit moment krijgt hij/zij eten in de auto op het moment dat ik op de parkeerplaats aangekomen ben. De volgende voeding is dan weer als ik klaar ben met werken (4 uur later), ook weer op dezelfde parkeerplaats. De rosé gaat mee in een oudere broedmachine die nu de dienst heeft van warmtekast, en dat werkt prima ! Intussen is 't jonge koppel weer aan de derde ronde begonnen en deze twee eieren liggen nu veilig in de broedmachine.

.rose

rose

rose

rose

De edels:

Onze beide edelkoppels Aragorn en Arwen, Paris en Bo hebben beiden twee jonkies gekregen.
Met alle vier de jonkies gaat het erg goed. De jonkies van Aragorn en Arwen zijn in de tweede week van mei geboren en de jonkies van Paris en Bo de afgelopen week. Bijgaande foto betreft de jonkies van Aragorn en Arwen.

Alle jonkies zijn nog beschikbaar alsmede een edelpop die begin januari 2010 geboren is.
Heeft u interesse in een van deze vogels, laat het ons weten, wij zijn u gaarne van dienst.

edel

Tot slot kunnen wij nog vetellen dat ons koppel grijze roodstaarten ook op eieren zitten. Het is onbekend op hoeveel eieren aangezien de pop vast in het blok op de eieren zit en wij haar niet willen storen.

Dit wordt dus nog een verrassing, zodra er nieuws is hoort u meer.

Tot zover weer dit dagboek, de groeten en tot de volgende keer.

Laatst geupdate op ( Sunday 30 May 2010 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template