Template
Template Template
Template Wednesday 24 July 2024 Template
 
Template
Goede voorlichting bij FrAnca papegaaien PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Monday 19 March 2012

GOEDE VOORLICHTING BIJ FRANCAPAPEGAAIEN !

U zoekt een ara, papegaai of kaketoe ?
Dan bent u bij ons op het goede adres.
Hoe werken wij:

 

 

 

op het moment dat de jonge ara’s, jonge papegaaien of jonge kaketoes uit het blok bij de ouders uitgehaald worden voor de handopfok zijn ze gemiddeld een week of zes oud.
Wij laten de jonge kromsnavels altijd zo lang mogelijk bij de ouders in het blok omdat als ze zo heel jong zijn, zij van de ouders belangrijke afweerstoffen meekrijgen die nooit in de handopfokpap zitten, hoe goed die pap tegenwoordig ook is.
Dit is dus een goed begin van hun leventje.
Zodra ze op de handopfok zitten kunnen geinteresseerden kennis maken met een jonkie. Wij vinden het erg belangrijk om mensen goede voorlichting te geven bij de aanschaf van een kromsnavel. De meeste mensen komen diverse keren langs om de jonge kromsnavel op te zien opgroeien en er een band mee te kunnen krijgen. Zo komen er ook steeds vragen naar voren die je dan ook elke keer kunt stellen.
Wij werken met een aankoopkontrakt en voorts ontvangt men van ons een infomap over desbetreffende papegaai en een vogelpaspoort.
Al onze ouder-koppels zijn op alle ziekten getest en hebben wij een gesloten bestand.
Voorheen konden wij de vogels zelf laten testen op de ziekten PBFD, Polyoma en Chlamydia in een laboratorium en was dat ook voldoende. Tegenwoordig is er een nieuwe ziekte de kop opgestoken, de PDD Het testen op deze ziekte kan alleen bij een goede vogelarts die ook weet waar dat onderzoek plaats vindt. Momenteel is er maar 1 adres waar dat in Nederland onderzocht kan worden en de vogelartsen sturen het bloedmonster dan daar ook naar toe. Dit alles maakt dat we nu bij de verkoop van een kromsnavel de mensen de gelegenheid geven binnen enkele dagen de papegaai bij een vogelarts te laten onderzoeken in de buurt waar men woont. Er kan desgewenst ook onderzoek gedaan worden naar de sexe van de kromsnavel.
Mocht u nog meer vragen hebben over de voorlichting van kromsnavels vernemen wij dat graag van u.
Met vriendelijke groet,
FrAnCa papegaaien
Laatst geupdate op ( Thursday 29 May 2014 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template