Template
Template Template
Template Tuesday 03 October 2023 Template
 
Template
Dobby, de grijze roodstaart papegaai PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Friday 30 March 2012

Lees hier het leuke verhaal over Dobby, de grijze roodstaart papegaai van Lars en Miranda.

dobby

3 Maart was het dan eindelijk zover, onze Dobby was oud, (eigen)wijs en krachtig genoeg om mee te gaan naar zijn nieuwe huisje!
Ik zeg eindelijk, want toen wij in contact kwamen met Franca papegaaien was het nestje grijze roodstaarten net een paar weekjes oud. Via een papegaaien forum kwamen we bij Frank & Angelique uit, na wat contact besloten we om eens langs te gaan.
Halverwege januari was onze eerste ontmoeting. We moesten er een stukje voor rijden, maar dat was het meer dan waard. We hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten, omdat dit voor ons ook de allereerst keer was dat we gingen kijken voor een gaaitje. Maar we werden zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen. We kregen allebei een gaaitje op onze schoot.
Terwijl de kleintjes lekker aan het brabbelen waren, kregen we een hele hoop informatie. Niet alleen over de grijze roodstaarten, maar over echt alles wat met de aanschaf, opvoeding e.d. te maken heeft. Ook de nadelen die er aan zitten. We kregen nog een rondleiding langs alle koppeltjes, en mochten zelfs nog helpen met het voeden van de kleintjes. We konden echt heel goed merken aan Frank & Angelique, dat het niet zomaar kwekers zijn, maar echt alleen het belang van het gaaitje voorop stellen.
We hebben ook nog even uitgebreid kennis gemaakt met Frank z’n liefdes Indy & Ozzie  We gingen uiteindelijk 4 uur later pas weer richting huis! Op de weg terug hebben wij er nog eens goed over nagedacht, en besloten dat we hier een heel goed gevoel over hadden. We hadden zelfs al een voorkeur, want het gaaitje zat zo lekker al te brabbelen, en zelfs op schoot te slapen!
Tussen onze eerste ontmoeting en het ophalen van Dobby, kregen we van Angelique steeds foto’s, en updates gemaild over hoe het met hem ging. We vonden het wel fijn om nog eens langs te gaan, en ook dat was helemaal geen probleem. Halverwege februari zijn we voor de tweede keer langs gegaan. We werden weer even gastvrij ontvangen. We hadden nog wat vragen waar we uitgebreid antwoord op kregen, en konden lekker met ons gaaitje spelen.
Een paar weken later konden we hem dan ophalen. We hadden een kattenreismandje meegenomen en daar ging hij eigenlijk probleemloos in! Het (waarschijnlijk) zusje Bailey van Dobby werd tegelijkertijd opgehaald, wat wel weer heel grappig was.
Thuis hadden we het mandje op de grond gezet en met een paar seconde kwam Dobby al naar buiten gewandeld, hij vond het allemaal maar wat interessant. Ook in zijn kooi was hij meteen gewend. We hadden er een touw in gehangen waar hij meteen lekker mee aan het swingen ging.

We zijn nu een paar weken verder en met Dobby gaat alles goed. Hij is lekker levendig, brabbelt wat af, en vind rietjes en wcrolletjes helemaal het einde!
We hebben nog steeds contact met Frank & Angelique, voor alles kun je ze mailen, en je krijgt een zeer snelle en uitgebreide reactie met hun ervaring.
Wij raden Franca papegaaien zeer aan, vooral aan de beginnelingen zoals wij. Ze zijn zeer vriendelijk, gastvrij, hebben echt het beste met de gaaitjes voor. Ze houden zowel kweek koppels, als eigen papegaaien gewoon aan huis. De kleintjes worden na een paar weken bij de ouders weggehaald, om vervolgens in de woonkamer bij de eigen papegaaien “groot” gebracht. Pas als ze kunnen vliegen en zelfstanding kunnen eten, mogen ze weg.
Je krijgt een complete info map mee, en een contractje over ziektes e.d.
Wij hebben Dobby dezelfde week nog laten testen op de bekendste ziektes bij een vogelarts, en hij was kern gezond. De vogelarts vond het een zeer vocaal en lekker levendig gaaitje! We hebben hem ook nog laten sexe, en wat al werd vermoed bleek waar, het is een mannetje!

Lars, Miranda & Dobby!

Dobby

Understaand een update over Dobby (15-04-2012)

Met Dobby hier gaat alles nog steeds goed.
Hij is lekker eigenwijs, en denkt nog steeds dat ie kan vliegen, wat resulteert in een
aantal landing boven op je hoofd.
En ook Snoes onze poes heeft al een keer als landingsbaan gediend.
Hij brabbelt ook lekker door. We denken dat hij Koekoek zegt, waar die dat vandaan
gehaald heeft... haha...
Grappig ook, hij heeft elke dag ook wel een half uur/ uurtje dat ie lekker hele
gesprekken aan het brabbelen is, alsof ie een hele menigte toespreekt.

Hij begint douche nu ook steeds leuker te vinden. Met de plantenspuit doen we niet meer,
ik zet hem af en toe in een afwasbak met een laagje water en was hem dan met een washand,
en verder gaat hij vaak mee onder de douche, dan "spetteren" we hem een beetje nat, en
dat lijkt hij niet erg te vinden.

Nou dit was het wel weer even!

Groetjes Miranda & Lars


DobbyDobbyDobby

dobby

dobby

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template