Template
Template Template
Template Tuesday 27 September 2022 Template
 
Template
Bailey, de grijze roodstaart papegaai PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 15 April 2012

Vandaag ontvingen wij een enorme leuke mail van Jurrien over Bailey.

Bailey is het zusje van Dobby en beide zijn grijze roodstaart papegaaien. Lees hieronder het verslag over Bailey en haar eerste tijd bij Jurrien in huis.

Bailey

Goedemorgen Frank en Angelique,

hoe gaat het daar bij jullie en met de gaaitjes? ik denk wel goed aangezien wij met eigen ogen gezien hebben hoe jullie met de gaaitjes omgaan! Daarom zijn wij erg blij dat wij Bailey bij jullie hebben kunnen kopen.

hier een kleine update hoe het met ''haar'' gaat:

zoals ik al in een vorige e-mail zei was het in het begin wennen voor haar, nieuwe omgeving nieuwe mensen om haar heen en natuurlijk een nieuwe kooi. na een aantal dagen werd ze nieuwsgieriger en liet ze merken overal bij te willen zijn. in het begin hebben we best moeite gehad om haar te laten eten van pellets en eivoer, gelukkig vind ze het nu heerlijk! zelfs lekkerder als het normale zaad van versele laga. ze ziet er heel gezond uit, dat is eigenlijk ook de reden dat we haar niet hebben laten controleren op ziekten. we hebben volledig op jullie vertrouwd en ik denk dat dat inderdaad voldoende is geweest. Bailey mag graag op haar playtop spelen en de raarste kuren uithalen om aandacht te krijgen zo grappig :) helaas merkten we vorige week de eenkennigheid die boven kwam beetje raar aangezien we haar met 4 personen genoeg aandacht geven koos ze er toch 2 uit die bij haar in de buurt mochten komen. we doen onze uiterste best om het af te leren en het lukt enigszins met wat geduld ook wel hoor. stap voor stap vertrouwd ze de anderen weer. alleen wat ons opvalt is dat ze erg bang is, vooral voor nieuwe dingen maar ook voor dingen die ze al kent moet ze eerst een minuut trillend hetgene in de gaten houden. ook begint ze vaak te bijten zelfs bij degene die ze het meest vertrouwd wij snappen niet waar dat zo ineens vandaan komt? misschien maakt ze gedragsveranderingen door zoals jullie zeiden bij ongeveer 5 maanden? wij denken dat dit hopenlijk wel overgaat, we laten haar het in iedergeval weten dat we er niet van gediend zijn. Bailey krijgt eigenlijk de hele dag wel aandacht, overdag proberen mijn vader en moeder haar overal bij te betrekken en in de avonduren doe ik dat samen met mijn vriendin. hoe het kan weten we niet maar ze heeft zichzelf leren fluiten, zelfs het bouwvakkersfluitje. ze zit dan ook vaak 2 keer per dag goed haar geluiden te oefenen, dit zijn veelal fluit tonen met afwisselend gebrabbel met harde stem. wij kunnen er nog geen woorden uithalen maar we oefenen elke dag heel veel en hopen dat ze het op een dag leert. Wij genieten met het hele gezin heel erg van Bailey en zijn blij dat we gekozen hebben voor een grijze roodstaart.
Ik kan jullie ''Francapapegaaien'' dan ook een ieder aanraden als betrouwbare liefdevolle papegaaien kwekers/houders. Er worden heel veel mensen opgelicht met een zieke vogel zo ook gisteravond weer te zien op nederland 1 in het programma kassa, maar zoiets is bij jullie absoluut niet aan de orde! Ik hoop dat we contact kunnen houden. ik heb nog een foto in de bijlage gedaan.

Ik wens jullie nog een prettig weekend!

Groetjes Jurrien van den Berg

Bailey

 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template