Template
Template Template
Template Friday 19 April 2024 Template
 
Template
De "uitgevlogen"jonkies van 2007 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Wednesday 29 August 2007

Dit jaar hebben wij vier edelmannetjes, twee edelpopjes en twee rosé kaketoes grootgebracht. Wij zullen alle jonkies  even voorstellen. Het oudste edelmannetje is in december 2006 geboren, en wel op één december. Zijn naam is Chico en hij is op 24 februari naar zijn nieuwe baasjes gegaan. Op 20 februari is Bono geboren en twee dagen later, op 22 februari zijn broertje Arie. Na een kleine rustpauze is op 13 mei  het edelpopje Franka geboren en drie dagen later, op 16 mei  haar broertje Rikkie. In dezelfde periode, op 18 mei, is ons eerste rosé kaketoe geboren . Het is een popje en haar naam is Eden. Een dag later werd haar broertje, Lowieke, geboren. Op 7 augustus is de edelpop Kelly geboren. In onze vakantieperiode zijn Rikkie, Franka, Eden en Lowieke opgehaald door hun baasjes om bij hun thuis een nieuw leven te beginnen. Kelly is op 2 augustus met haar nieuwe baasje Ferry meegegaan.

 

Chico is het eerste edelmannetje dat dit jaar naar zijn nieuwe baasjes uitgevlogen is.  Zijn nieuwe baasjes zijn Manuel, Antoinette en hun dochter Melissa. 24 Februari is de dag dat Chico naar Alkmaar verhuisd. Nieuwsgierig en opgetogen kwamen Manuel, Antoinette en Melissa hun nieuwe huismaatje ophalen. In januari hebben ze  reeds kennis gemaakt met Chico en eindelijk is het dan zover dat hij mee mag. Op onderstaande foto zie je een vrolijke Melissa met Chico.

Melissa en Chico

Arie is de tweede edel die op 13 mei naar zijn nieuwe " huisje " mag. Karel en Iris worden zijn nieuwe baasjes en zij verheugen zich enorm op zijn komst. Tussendoor heeft Karel al een keer kennis gemaakt met Arie en hebben we met elkaar de nodige info uitgewisseld. Terwijl Karel vol trots zijn Arie in de handen houdt, zit Iris vol spanning thuis te wachten op de komst van hun nieuwe " maatje ". Nu moet Karel alleen nog even van Millngen aan de Rijn naar Halle-Heide rijden ......

Karel

 Een paar weken later ontmoet Bono zijn nieuwe baasje Paul. Het is 3 juni als Paul, met een auto volgeladen met een kooi en vele speelgoedjes, bij ons aanbelt. Hij is enorm enthousiast om Bono te ontmoeten en net als U2's Bono zal deze edelpapegaai net zo veel spannende avonturen beleven als de zanger Bono. Edel Bono gaat uit paardrijden, maakt ritjes op de rug van de hond. Hij gaat mee uit wandelen in natuurgebieden en neemt zelfs, tot schrik van Paul, een duik in het water. Bono is nergens bang voor en vormt zo een perfect huismaatje voor Paul. Bono, ga zo door .....

Paul met Bono

Na een kleine rustpauze is het de volgende edelpapegaai die "het nest "  gaat verlaten. Rikkie gaat op 5 augustus met Ron en Lettie mee naar Venlo. Rikkie gaat een echte " vroege vogel " worden want hij wordt al heel vroeg wakker gemaakt. Ron en Lettie hebben een eigen bakkerij en ja ........ brood  bakken moet vroeg gebeuren.

Ron en Rikkie

19 Augustus is de dag dat Franka met Peter mee mag naar Spakenburg. Daar aangekomen  wacht Franka nog een verrrasing want ze krijgt er al direkt een speelmaatje bij. Frodo is haar speelmaatje, een edelmannetje. Hij is ongeveer even oud als Franka en beiden moeten dus even aan de nieuwe situatie wennen. Het is een echt edelparadijsje bij  Peter want behalve deze twee is er ook nog een ander edelkoppeltje in de woonkamer: Iwan en April. Vier edels als huismaatjes, zoals je kan zien is peter er apatrots op .......

peter en edels

Een paar dagen later, op 8 augustus, gaat ons jongste rosé kaketoe, Lowieke genaamd, naar België. Marc en Viv kunnen niet langer meer wachten en komen op die woensdag al Lowieke ophalen om hem lekker mee te nemen op vakantie in België. We larten Viv nog even oefenen met het geven van pellets ........ Fijne vakantie Lowieke.

Lowieke

De laatste rosé kaketoe die uitgevlogen is , is Eden. Zij is op 12 augustus opgehaald door Nicole en haar vader en moeder. Tijdens onze vakantie zijn Nicole en haar ouders een paar keer naar Eden komen kijken en het was dan ook bere gezellig. Mooi weer, vakantiegevoel en vrolijke vogels. Wat wil je nog meer. Nicole haar lange wachten werd beloond toen ze eindelijk Eden in het reismandje mee de auto in kon nemen.

Nicole en eden 

Op 2 december is het dan ook zover voor Kelly. Zij is echt een hele lieve edelpop, rustig en niet bang. Zij kan ook goed overweg met onze hond Bowie. Zij raakt niet onder de indruk van Bowie's enthousiasme om te spelen en laat haar rustig haar gang gaan. Dat is zo'n mooi gezicht. Ferry, vergezeld door twee vrienden, hebben Kelly dus opgehaald en net als ik vertel hoe rustig en lief zij is wordt Ferry getrakteerd door een knauw van haar snavel in zijn vinger. Een hilarisch momentje dus. Kelly gaat bij Ferry de kweek in. Wij hebben vergeten een foto van Kelly samen met Ferry te maken dus vandaar nu aleen de foto van Kelly.

Kelly

Wij wensen Chico, Arie, Bono, Rikkie, Franka, Lowieke , Eden , Kelly en al hun " baasjes " dan ook alle geluk van de wereld.

 

 

Laatst geupdate op ( Thursday 06 December 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template