Template
Template Template
Template Thursday 25 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 21.10.2007 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Saturday 20 October 2007

Deze week is het dagboek iets later vanwege onze computer die het voor gezien hield.
Intussen hebben we weer een nieuwe computer zodat we onze belevenissen van afgelopen week verder kunnen uitwerken. Hoe gaat het met Paris en Bo ....

Met onze edels gaat het goed, ze zijn echt komisch. Beiden zijn nog steeds broeds en dat geeft echt hilarische momenten zoals wij dat nu aan den lijve kunnen meemaken. Uitgebreid voeren ze elkaar en als ze uit de kooi zijn is toch Saphira's kooi (van onze geelvleugel ara ) een favoriet plekje om op te gaan zitten. Onbespied achtten ze zich als beiden de pogingen ondernemen om te ontdekken hoe je elkaar kan betreden. Is blijkbaar toch best wel moeilijk als het de eerste keer is. In een liefdevol gebaar zie je een pootje op de rug van de ander gelegd worden maar ja, wat dan ..... Dan gaan ze gewoon spelen. Afgelopen zondag hebben we erg moeten lachen. Beiden zaten in de kooi en Paris kreeg echt, we zullen het maar noemen, het heen en weer. Dat geeft een mooi zicht op zijn rug en staart en het fanatiek heen en weer bewegen van zijn staart. Bo zat ernaast en ze had echt iets van Paris, dat doe je helemaal verkeerd. Liefdevol legt ze haar pootje op zijn rug om het duidelijk te maken en wat doet Paris ? Hij duwt haar weg, pakt fanatiek een speeltje dat voor hem hangt en gaat met een enorm tempo het speeltje betreden. Tja, zo maak je geen jonkies. Paris moet nog veel leren, we wachten rustig af.

Deze week is Ozzie, onze blauwgele ara, voor zijn doen erg actief geweest. Hij weet hoe hij zijn eigen kooi kan openmaken en gaat dan rustig aan de wandel of we nu thuis zijn of niet. Aangezien hij de enige kromsnavel hier in huis is die je gerust rond kan laten lopen zonder dat hij ook maar iets uithaalt, komt het dus wel eens voor dat hij rustig bij of op de kooi van Frodo zit als ik van mijn werk thuis kom. Dat is deze week zeker drie keer gebeurd en hij maakt echt niets kapot en haalt geen rare dingen uit. Erg fanatiek kan Ozzie worden als alle bodems van de kooien schoongemaakt gaan worden. Hij is er rap bij om een handje te helpen om alle kranten en corbo korrels goed uit te sorteren.

Ozzie

 

 

 

In de kweek stond mij vanmorgen een verrassing te wachten. Ons koppel grijze roodstaarten, wat gehuisvest is op de boerderij, hebben drie eitjes gelegd. Aangezien dit koppel moeilijk benaderbaar is laat ik ze zo veel mogelijk met rust. Ze vestoppen zich altijd in het blok als ze merken dat ik eraan kom en zo af en toe maak ik de controle om te checken of alles goed met ze gaat. Zo ook vanmorgen. Ik vond het al vreemd dat ze op mijn kloppen niet wilden reageren en nadat ik het luikje geopend had ging er een grijze roodstaart aarzelend naar de uitgang en de ander stond brommend bij de drie eieren. Ik heb gelijk het luikje weer dichtgedaan om ze in alle rust hun eieren uit te laten broeden. Wij gaan ze ook zo min mogelijk storen omdat ze zo mensenschuw zijn. We hebben dan ook geen idee hoelang de eieren er precies liggen. Spannend, we wachten het af en houden jullie op de hoogte. Tot de volgende update.
Laatst geupdate op ( Monday 29 October 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template