Template
Template Template
Template Friday 26 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 29.12.2007 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Saturday 29 December 2007
De kerstdagen zijn intussen al weer achter de rug en langzaamaan maken we ons op voor het nieuwe jaar. Wij hopen dat u allen een gezellige kerst heeft gehad. We waren erg benieuwd hoe de huiskamer papegaaien op de kerstversiering zouden reageren en of ze de versiering met rust zouden laten. Voor het grootste gedeelte is dat wel gelukt, doch een grote plant (kunstplant), de kerstman, het rendier en het hondje metr de kerstmuts op hebben het zo nu en dan wel een beetje moeten ontgelden. Lees verder voor Paris zijn belevenissen.

De kerstman, rendier en hondje met kerstmuts kunnen allen een kerstliedje zingen. Je kent ze wel, de bewegende modellen waar je op het pootje of op een knopje moet drukken om ze aan de gang te krijgen. Paris, op zijn dagelijke wandeling door het huis kon ook nu weer niet van dit drietal uit de buurt blijven doch bij geen enkele was de afgellopen dagen het melodietje afgegaan. Per ongeluk moet Paris op het pootje getrapt hebben van het rendier die toen spontaan zijn kerstliedje begon af te spelen. Nog nooit hebben wij een papegaai zo verbluft zien kijken. We hebben ons rot gelachen en helaas vergeten om er een foto van de maken. Ook de beide geelvleugel ara's hebben hun lol met deze kerstfiguren wel beleefd. Menig keer werden ze op de grond gegooid en oh, wat hadden ze er een lol bij.

Saphira

 

 

 

 

Nu gaan we dus op naar het nieuwe jaar en staan er weer een paar mooie feestelijke dagen voor de deur. Voor ons nog een keer extra feestelijk omdat onze dochter, Caitlin, op oudjaarsdag ook nog eens 16 jaar oud wordt. Dubbel feest dus. Nog een vuurwerktip: als uw papegaai(en) angstig reageert op het vuurwerk probeer dan te doen of het heel normaal is dat er vuurwerk afgestoken wordt en dat u het heel mooi vindt en dat ze daarom niet bang hoeven te zijn. Door uw vrolijke houding worden ze minder angstig doordat ze vertrouwen op uw reaktie.

Tot slot nog het laatste kweeknieuws:
Bij ons koppel Paris en Bo is intussen weer een nieuw eitje gelegd. Nu maar weer afwachten wat dat gaat worden. Ons grijze roodstaartje van de boerderij hebben we inmiddels naar onze huiskamer gehaald voor de handopfok. Zie onze hoofdpagina voor meer nieuws daarover.

Ten slotte wensen wij iedereen een goede jaarwisseling toe en een gezond, goed en vooral gelukkig 2008.
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template