Template
Template Template
Template Wednesday 01 May 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 31.01.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Thursday 31 January 2008
Laughing  GROOT NIEUWS !!!!!! Vandaag, op de verjaardag van onze koningin, is het eerste ara kuikentje uit het ei gekropen.
Een klein mormeltje met donsveertjes, goed in beweging, zoekt automatisch zijn of haar steun bij de andere twee nog niet uitgekomen eieren. Wauw, wat is dit een prachtig gezicht Kiss

Zo fijn, klein, teder en oh zo mooi. De natuur kan toch mooie dingen doen. De dag begon zoals iedere dag met hetzelfde ritme qua verzorging van onze vogels. Vanaf de woensdag gaan wij de eieren met een plantenspuit bevochtigen zodat de eierschaal makkelijker loslaat als het kuiken de weg naar de nieuwe wereld beklimt. Met de plantenspuit in de aanslag, lettend op mijn vingers voor pa en ma ara, kon ik op tijd mijn vingers beheersen om niet te gaan spuiten.
Het kuikentje zat er vrolijk rond te spartelen tussen de andere twee eieren in. Geweldig, wat een gezicht. Het luikje maar weer gauw dichtgemaakt om ouders en kuiken niet te veel te storen. Het grootste deel van de eerste dag wordt een kuiken nog niet gevoerd door zijn ouders omdat het nog teert op de voedingsstoffen vanuit het ei. Morgenvroeg moet er echt op gelet worden of de krop gevuld is. Iedere ouder zou dit automatisch moeten doen, maar helaas gaat dit niet altijd goed en is het noodzakelijk dat er ingegrepen moet worden. We duimen dat het ouderkoppel deze belangrijke taak snapt om hun jongen groot te brengen.
Spannende uren breken nu aan of de ouders het goed gaan doen en wij zijn in volle afwachting van het volgende kuiken. De volgende ochtend is het kropje netjes gevuld, dat gaat goed komen.

groenvleugel

groenvleugel


Ook bij de edelpapegaaien breekt een spannende tijd aan. Rondom het weekend zal daar ook het eerste ei uit gaan komen. Bij Bo, de andere edelpop, is het eitje niet bevrucht.

De grijze roodstaarten houden ons nog steeds in spanning, moeten we steeds weer een beetje geduld bij hebben.
Tot zover ons kweeknieuws.
Bij onze huiskamervogels gaat alles ook oké. Eragon en Saphira zijn zoals altijd erg druk in hun doen en laten. Paris en Bo stoppen hun energie in elkaar en in het nog steeds aanwezige ei. Dit weekend halen we het ei weg. Het ligt er dan langer dan een broedperiode en het kan alleen maar verder gaan stinken.
Ozzie en Frodo bekijken alles op hun eigen manier. Ze vinden veel dingen best maar vinden de hond Bowie toch wel een beetje druk. Ach alles went op den duur. De overige koppels in de volières in de tuin en op de boerderij houden zich rustig en genieten van elkaar. Tot zover weer deze update ..... wordt vervolgd.

Laatst geupdate op ( Friday 01 February 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template