Template
Template Template
Template Thursday 25 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 30.03.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 30 March 2008
De lente is weer begonnen en ook de zomertijd is weer ingegaan. Langer licht 's avonds, dat is toch echt een genot. De lange donkere dagen maken langzaam plaats voor een lekker voorjaarsweertje. Ook de vogels in de volière buiten merken het verschil. Sommige zijn druk in de weer hun blok helemaal naar hun zin te krijgen en het koppel grijze roodstaarten is druk bezig hun jonge kroost op te voeden. Sinds dit weekend hebben ze voor het eerst hun oogjes open. Eerder hebben ze deze week een ring om hun poot gekregen. Dat viel nog niet mee, want moeders wou het blok niet verlaten en dan wordt het moeilijk om ze te ringen. Maar uiteindelijk is dit toch gelukt.

Dit gaf ook weer een mooie gelegenheid om de jonge kuikens te fotograferen.

grijsjes

De edelkuikens groeien goed en komen elke dag in gewicht aan. Vanmorgen zijn ze overgezet vanuit de bak naar de kooi. We hebben extra wat nieuwe speeltjes aangeschaft voor de kuikens zodat ze hier nu al mee kennis kunnen maken. Na voorzichtig wat rondgekeken te hebben durfden ze na een kleine tijd de nieuwe speeltjes te beproeven met hun snaveltjes. Ook de knuffels hebben we er weer bij in gezet want ze liggen hier graag tegen aan te slapen. Tijdens het geven van de pap hebben we enkele foto's gemaakt.

edels

edel

Ten slotte onze groenvleugelara kuikens. Wat worden ze toch al groot. Ze eten als kool en hebben al flinke gewichtjes. Ze zijn helemaal gewent aan hun kooi en naast het eten en slapen wordt er ook steeds meer gespeeld. Er hangt een schommeltje in hun kooi van acryl, eigenlijk voor kleine vogeltjes, maar ideaal voor een kleine ara om mee te spelen. In de zitstok zitten allemaal knikkers die van de ene naar de andere kant rollen en mooi dat ze dat vinden !!! Ook de knuffelbeertjes vinden ze erg aantrekkelijk en elkaar knuffelen, dat is echt het einde. Ze kunnen ook lekker languit liggen om te slapen en net als bij de edels hebben ze een bakje met mini pellets en zaden waarmee het eerste begin van vast voedsel begonnen is. Alle vier maken ze hier al gebruik van. Tijdens de voedertijd mogen ze allemaal hun kooien uit om in de kamer rond te snuffelen voor- en nadat ze het eten krijgen. Ook dit lokt weer uit tot het maken van een aantal foto's.

ara's 

ara's

ara's

ara's

kuikens

kuikens

Ons koppel rosé kaketoes zitten trouw op hun drie eieren. We hebben de eieren geschouwd en hebben kunnen zien dat er in ieder geval twee eieren bevrucht zijn en het derde ei is nog even een vraagteken. Nog ruim een week en we zullen zien of de eieren uit gaan komen. We wachten in spanning af.

Zoals reeds eerder vermeld zijn de andere koppels nog druk met hun broedblokken bezig om ze in orde te brengen en ook het koppel groenvleugel ara's blijft heel fel  in hun reacties. Met onze huiskamervogels gaat alles zoals vanouds en vermaken zij zich prima. Tenslotte  nog een leuk nieuwtje voor onze hond Bowie:  zij heeft haar eerste puppy certificaat behaald. Vanaf volgende week zaterdag mag zij naar de vervolgcursus: basis gehoorzaamheidscursus.

Dit is het weer voor nu, tot de volgende keer.

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template