Template
Template Template
Template Thursday 25 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 12.04.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Saturday 12 April 2008

Er zijn twee kuikentjes geboren  Cool

 

Vol spanning hebben we gewacht of er kleine rosé kaketoe kuikentjes geboren zouden worden. Op 4 april jl., bij de controle 's avonds van de voerbakken, gaf het eerst geboren kuikentje duidelijk met veel kabaal aan dat het er was. Bij controle van het nestblok zat het druk te gebaren dat het honger had. Werk aan de winkel voor de ouders om dit kleine wondertje groot te brengen. De volgende dag is het tweede kuikentje geboren.

Beide kuikentjes zien er goed uit en geven een super levendige indruk. Het derde eitje is helaas niet uitgekomen. Na een paar dagen hebben we het ei uit het blok gehaald en gecontroleerd wat er mis mee was. Het was wel bevrucht en het jong zat er helemaal compleet in. Helaas was het in het ei gestorven. De reden waarom ? Dat blijft gissen. Onderstaand twee foto's met de kuikentjes in de handpalm. De foto's zijn genomen op de geboortedag van het tweede kuiken. De derde foto is vamniddag genomen; de kuikens zijn dan 8 en 9 dagen oud.

rose

rose

rose

De edelpapegaaien, Elvis en Franca, groeien erg goed. Ze zijn een beetje verlegen maar kunnen beiden tot bovenin de kooi klimmen en daar op de stokken zitten. Ze slapen nog steeds erg veel en eten prima.

edels

 

De grijze roodstaart kuikens. Dit tweetal heeft het prima naar hun zin bij hun ouders in het blok. Ze zijn nu ruim een maand oud en beginnen al echt op kleine grijze roodstaartjes te lijken. De grijze roodstaart pop is een zeer trouwe moeder die haar kroost nauwelijks in de steek laat. Ze is erg beschermend over haar kroost en zo heel af en toe verlaat ze het blok om haar ontlasting te doen en de vleugels te strekken. Binnen twee minuten zit ze weer binnen en dan duurt het heel lang voor ze er weer uitkomt. Vanmiddag had ik het geluk dat ze net het blok uit was zodat ik een paar mooie opnames kon maken van het tweetal.

grijze

grijze

grijze

Ten slotte onze groenvleugel ara's Bumba en Zoey. Dit tweetal groeit echt snel en onmiskenbaar te herkennen als ara's. Ze beginnen geluid te maken in diverse toonsoorten. In de kooi zijn op diverse hoogten stokken aangebracht zodat ze kunnen leren klimmen. Rond etenstijd mogen ze los rondlopen door de kamer zodat we kunnen observeren waar hun interesses liggen. En, tja, iets geweldigs vinden ze een stekker die in een stopkontakt zit. Ik moet ze dus vaak verzetten om dat attribuut niet te interessant te maken. Maar ja, zoals bij velen telt: wat niet mag is altijd leuk. In de gaten blijven houden dus. Samen met de edels hebben ze nu een papvoeding minder gekregen en krijgen ze nu twee keer per dag de pap. Het vaste voer eten gaat ook steeds beter en het fruit gaat erin als koek. Tenslotte een paar foto's van actieve ara's in hun kooi.

ara

ara

ara

 

 

 

 

 

 

Tot zover weer de update van deze week. Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot de volgende update.
Laatst geupdate op ( Saturday 12 April 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template