Template
Template Template
Template Wednesday 01 May 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 30.04.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Wednesday 30 April 2008
Alle kuikens groeien als kool, hoewel je de ara's haast geen kuikens meer kan noemen. Een stevige dame en heer die hun kooi ontgroeien. Vandaag, op koninginnedag, dus geen vrijmarkten bezoeken maar een oplossing bedenken en uitvoeren waarin de ara's de resterende tijd in komen te zitten. Afgelopen weekend zijn de edels uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes en zijn de grijze roodstaarten uit het blok gehaald voor de handopfok. De rosé kaketoes zien er super schattig uit en zitten veilig en warm bij hun ouders.

In allervroegte vanmorgen kwam het idee naar boven om de bench van Bowie te gebruiken voor de tijdelijke nieuwe kooi voor de groenvleugel ara's. Deze jonkies groeien zo enorm snel dat ze in korte tijd steeds van kooi verwisselen. Nu ze ouder worden zijn ze ook een stuk ondernemender. Zodra ze merken dat ik in de buurt kom breken ze "de tent" af om uit de kooi te komen. Al vliegend, klimmend, zonder pauze wordt alles uitgeprobeerd wat maar mogelijk is wat leuk kan zijn. Om een aantal voorbeelden te geven: een stapel opgevouwd wasgoed wordt omver geworpen, de wasrekken worden beklommen (inclusief de te drogen was). De zondertrap wordt beklommen naar Caitlin's slaapkamer en daar is werkelijk een compleet speelparadijs voor de ara's. Hier worden alle kastjes, kussens en de knuffeldieren aan een groot onderzoek onderworpen. Het prachtigst vinden ze toch wel de twee grote klamboe's die daar hangen. En .... je raad het al, ze zitten er bovenin, en er niet uit te krijgen. Dus, dan toch die twee maar naar beneden verhuizen naar een ander kooi. Ook hier breken ze de kooi af tot ze moe zijn en dan eindelijk komt dan toch de rust weer terug. Mooi stel samen !!!!!!

ara

ara

ara

ara

ara

ara Een zwaaiende ara !!!!!!

De edels zijn afgelopen weekend uitgevlogen. De edelpop is naar een collega kweker gegaan en de edelman is naar een gezinnetje in Utrecht gegaan. Elvis heeft het daar prima naar zijn zin en smult van zijn voedsel al vanaf het moment dat hij in zijn nieuwe kooi zat. Onderstaande foto werd ons toegezonden van een genietende Elvis.

elvis

De grijze roodstaarten zijn een nieuwe fase ingegaan. Wij hebben ze afgelopen weekend uit het blok gehaald voor de handopfok. We hebben ze eerst een korte tijd in de woonkamer gehad zodat ze een beetje konden wennen aan mensen en de andere gaaien. We hebben dit weekend ook bezoek gehad van de nieuwe baasjes van Zoey, Jarno en Ilona. Ook Paul is hier geweest om een pracht reportage van enkele van onze vogels te maken. In dit dagboek treft u een aantal van deze foto's aan. Na een korte gewenningsperiode hebben we de grijsjes naar de babykamer gebracht waar we ze in hun onderkomen neergezet hebben, omringd door knuffels. Met de dag worden ze nu steeds nieuwsgieriger naar hun omgeving en gaan beetje bij beetje op onderzoek uit.

grijsje  grijsjes  grijsjes

grijsje  grijsje  grijsje

De rosé kaketoes zien er erg schattig uit op dit moment. Gelukkig dat Paul er was om een paar prachtige plaatjes van ze te schieten. En de ouders van het tweetal, die vonden alles best.

rose  rose  rose

rose  rose  rose

Tor zover weer ons verslag vanuit de kweek. Bij de overige kweekkoppels is het rustig en ondanks de broedstemming zijn daar nog geen nieuwe eieren aangetroffen. We wachten rustig af.

Tot slot nog een paar prachtfoto's genomen door Paul van Saphira en Eragon.

Fijne hemervaartsdag en tot de volgende keer.

geelvl  geelvl  geelvl

geelvl  geelvl  geelvl

 

 

Laatst geupdate op ( Wednesday 30 April 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template