Template
Template Template
Template Friday 26 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 01.06.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 01 June 2008

Het heeft even geduurd maar hier is weer een update van onze kweek. Vorige week zaterdag is Zoey uitgevlogen naar Jarno en Ilona. Ter ere van het afscheid van ons van Zoey en het welkomstfeestje van Zoey bij Jarno en Ilona, heeft Ilona een heuze "Zoey" appeltaart gebakken. Bij Bert en Madelon hebben we gezamenlijk van deze overheerlijke taart genoten.

taart

Na de appeltaart hebben we afscheid van elkaar genomen en Zoey uitgezwaaid. Thuis aangekomen hebben we nu nog de zorg over de twee grijze roodstaart jonkies en de rosé kaketoe. De rosé kaketoe die bij de ouders zit is twee dagen geleden uitgevlogen. We kwamen haar tegen 's avonds op de grond van de kooi. De moeder zat ernaast en de vader op stok. Nadat de bakken gevuld waren met voer, weer naar huis gereden. Toch was ik wel een beetje ongerust voor de nacht omdat ze beneden op de grond zat. In overleg met Frank ben ik twee uur later weer teruggereden naar de boerderij om te checken hoe het met het kleintje was en haar op te pakken en terug in het blok te zetten voor de nacht. Gewapend met een handdoek en dochter Caitlin mee voor assistentie kwamen we de boerderij weer binnen voor de check-up. En wat denk je, dochterlief zat keurig naast haar mama bovenin de kooi op stok. Weer een zorg minder, ze regelen het allemaal zelf. Thuis gaat het ook prima met het drietal. Ze groeien goed, eten goed en beginnen steeds meer zelf te eten. Sinds een dag of vier vliegt de rosé kaketoe al door de slaapkamer heen en weet prima haar landingsplekken te vinden. Vanmorgen vlogen de grijze roodstaarten ook voor de eerste keer uit. We hebben ze nu allemaal beneden in de woonkamer geplaatst waar ze hun capriolen beter kunnen uitvoeren en wij ze beter in de gaten kunnen houden. Ze kunnen goed met elkaar opschieten en hebben nu ook meer speelruimte. De grijze roodstaart man en de rosé kaketoe op de boerderij hebben reeds een nieuw baasje. Voor de geinteresseerden: een grijze roodstaart pop en een rosé kaketoe pop, beiden handtam zijn nog beschikbaar en getest op ziekte. Onderstaand weer een aantal foto's van de jonkies.

rose en grijzen

rose en grijze

rose en grijze

rose en grijze

Tot zover de berichten uit de kweek.

Sinds vorige week zaterdag zijn wij samen met Aursil papegaaien de trotse eigenaars geworden van een koppel blauw-gele ara's en een koppel ara severa. De blauwgele ara's noemen we: Basil en Yara en de ara severa's noemen we Tarzan en Jane. Tarzan en Jane staan momenteel bij ons in quarantaine en gaan na de quarenaine-periode, evenals het koppel blauwgele ara's bij Jan en Angelina van Aursil papegaaien wonen.

Onderstaand twee foto's van onze nieuwe aanwinsten.

basil en yara

severa

Hierbij zijn onze collecties weer met twee prachtkoppels uitgebreid.

De overige koppels bij ons doen het prima. De rosé kaketoes en de naaktoog kaketoes hebben een jaartje pauze genomen m.b.t. de kweek en genieten veel van elkaar. Hoewel de rosé's in het blok blijven rommelen, dus wie weet....

De grijze roodstaarten op de boerderij en de edels Arwen en Aragorn zitten op eieren en laten we ze nu zo veel mogelijk met rust. De groenvleugels zijn momenteel weer erg fel en erg op elkaar gericht. Ook die laten we dus maar zoveel mogelijk met rust. De huiskamervogels  genieten weer van het nieuwe "spul" wat in de kamer erbij gekomen is.

Tot zover weer deze update ! Tot de volgende keer !

 

 

Laatst geupdate op ( Sunday 01 June 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template