Template
Template Template
Template Saturday 20 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 19.07.2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Saturday 19 July 2008

De kuikens worden groot !!!! Laughing

 

Zo groot zelfs dat ze dit weekend hun ouderlijk nest gaan verlaten. Intussen zijn de eerste veertjes zichtbaar geworden bij de edelpapegaaien, en wat zijn het ............. twee mannetjes Cool Cool

De foto's zijn gemaakt op 6 juli na het ringen. Na zo'n handeling worden ze al weer snel moe en vallen de oogjes weer dicht ....

Maar beiden hebben zich keurig gedragen en na het ringen heb ik ze weer snel teruggezet bij hun ouders. Intussen zijn ze alweer een stukje groter geworden en beginnen er steeds meer groene veertjes zichtbaar te worden. De ouders van dit tweetal is me ook een stel. Een edel huwelijk kan soms erg fel zijn, dat hebben we deze week weer eens van dichtbij meegemaakt. De pop kan dan namelijk erg lelijk doen tegen haar partner als deze weer eens iets doet wat haar niet aanstaat. Arwen is erg druk met haar jonkies en is daar helemaal op gefixeerd. Ze komt nu wel veel vaker het blok uit maar houdt het allemaal goed in de gaten wie er in de buurt van het blok komt. Dagelijks controleer ik de jonkies door een blik in het blok te werpen of alles goed gaat en dat vindt ze prima. Aandachtig bekijkt ze al mijn handelingen en luisterd aandachtig naar hetgeen ik tegen haar vertel. Aragorn zit trouw op wacht voor de ingang van het blok als Arwen weer bij de jonkies zit en geeft waarschuwings-signalen als er iemand in de buurt komt. Maar ja, Aragorn houdt wel van een wippie en kan soms moeilijk wachten tot de jonkies het blok uit zijn en Arwen weer zin heeft. Tot twee keer toe, waar ik bij stond, viel Arwen Aragorn aan als zijnde een waarschuwing dat hij op moest houden. Bij de tweede aanval heeft ze hem zo hard gebeten in zijn teen dat hij daar nu een fixe wond heeft zitten en waarschijnlijk een gekneusde teen. Pffffff Arwen kan dan echt gigantisch lelijk zijn. Ze wil niet, hij moet maar wachten !!!! Door de pijn in zijn poot kan hij zich moeilijker bewegen dus is het zaak de boel in de gaten te houden hoe haar reaktie blijft. Aangezien de rust in de kooi wedergekeerd is denken we dat Aragorn de hint wel begrepen heeft en zijn hormonen een beetje in bedwang houdt. Om deze reden kunnen we de edels nu wel bij elkaar laten zitten. De pop is nu ook weer rustiger geworden en we kunnen met een gerust hart de jonkies nog even bij hun laten zitten. Hierbij enkele foto's van de jonge edelmannetjes.

edels

edels

edels

edels

 

Met de jonge grijze roodstaart gaat ook alles prima. Het grijsje is intussen goed gegroeid en prima verzorgd door de ouders. Door de paniekkerige houding van de ouders als ik in het blok kijk lukt het ook niet om momenteel leuke foto's te maken. Ik wil het risico niet nemen dat ze in paniek verkeerd het blok verlaten of weer inkomen met alle gevolgen vandien voor het jonkie. Die paniekkerige reaktie is het gevolg van bangigheid van dit wildvang koppel. Die angst is er niet uit te krijgen en dat moet je ook niet forceren. Soms komt het mannetje je vrolijk fluitend begroeten en op een ander moment schreeuwt hij je de tent uit. Maar het zijn trotse ouders die echt goed voor hun nageslacht zorgen en genieten van al het voedsel wat je ze voorzet. Foto's komen dus wanneer het gijsje op de handopfok zit.

Ten slotte ons laatste nieuws zoals ik al in het vorige dagboek aangaf:
WE GAAN VERHUIZEN
We hebben in Duitsland een huis gekocht waar we een mooie ruimte hebben voor onze vogels.
Het is nog even afwachten wanneer we erin kunnen want er moet eerst een hoop geregeld worden door de huidige bewoners en de bureaucratie in Duitsland is zo mogelijk nog erger dan in Nederland. Maar we hebben geduld. De eerste stappen zijn gezet en geregeld, het inpakken kan beginnen.
Onderstaand twee foto's van het huis zodat een ieder een idee kan krijgen hoe ons nieuw stulpje eruit gaat zien.

huis

de voorkant

huis

de achterkant

Tot zover weer het dagboek, tot de volgende keer.

 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template