Template
Template Template
Template Friday 26 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 11.02.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Wednesday 11 February 2009

Bijzonder trots zijn wij op de geboorte van 2 groenvleugel ara's. FrAnCa papegaaien en Aursil papegaaien laten u weer geheel meebeleven hoe deze kleine kuikens opgroeien tot prachtige ara's. Maar er is nog meer ......

ara

Op 25 januari zagen we het eerste aangepikte ei. Ruim 24 uur later was het kuiken al niet veel verder gekomen als een klein stukje van de eierschaal te doorbreken. Vijf uur later was het nog precies net zover. Dat gaat intussen aardig zorgen baren omdat het veel te lang duurt. Rond middennacht nog een keer gekeken en tot onze grote vreugde is het kuiken eindelijk geboren. Helaas is het in de loop van de volgende dag gestorven, waarschijnlijk is het jong te zwak geweest en heeft het uitbreken uit het ei te veel energie gekost. De dag erna is het tweede kuiken geboren en drie dagen later het derde kuiken. Met deze laatste twee gaat het heel erg goed. De oudste heeft sinds vandaag zijn oogjes geopend. En oh, wat groeien ze toch hard. Onderstaand enkele foto's van hun groei in de eerste week.
ara

ara

ara

ara

 



Er is nog meer nieuws. Dit maal bij ons koppel edelpapegaaien. Na een rustperiode van een driekwart jaar hebben Aragorn en Arwen weer twee eieren gelegd. Over een kleine twee weken hopen we twee kleine edel kuikens te kunnen begroeten.

We hebben naast de papegaaien en Bowie de hond nieuwe huisdieren aangeschaft. In totaal z'n twaalf stuks. Geen zorgen, ze zijn maar klein en zwemmen in een aquarium. Het zijn Afrikaanse Cichliden uit het malawimeer. Op onderstaande foto's kan je een idee vormen hoe ons aquarium eruit ziet.

aquarium

vissen

 



Het jonge grijze roodstaartje is twee weken geleden opgehaald door Melina. Heidi heeft het enorm naar haar zin bij Melina en haar beestenboel. Met alle andere koppels gaat het hier prima. De Duitse dierenarts heeft intussen ook al zijn opwachting gemaakt en alles is goedgekeurd. Tot zover weer dit dagboek, tot de volgende keer.
Laatst geupdate op ( Wednesday 11 February 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template