Template
Template Template
Template Wednesday 24 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 17.03.09 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Wednesday 18 March 2009

Ruim zeven weken oud zijn ze alweer, onze jonge groenvleugel ara's. Afgelopen zondag hebben we ze uit het blok gehaald bij de ouders en een eigen plekje gegeven op de vogelkamer in huis.
Een beetje onwennig kijken ze nog om zich heen en al heel grappig merk je al direkt het karakterverschil tussen beiden.

Geniet van de schoonheid van deze grenvleugels.

ara

 

 

 

 

Dit is het tweede jaar dat we jonge groenvleugel ara's hebben. Ook nu weer staan we verbaasd te kijken naar de snelle ontwikkeling van dit tweetal. Vooral tussen de derde en vijfde week maken ze een enorme groei door. Dat de ouders een goede papa en mama zijn blijkt wel uit het gewicht van de jongen als we ze uit het blok halen. De oudste weegt maar liefts ruim 1,3 kilogram en de jongste 1,2 kilogram. De eerste klim neigingen zijn ook al aanwezig. Elke vogel heeft zijn eigen karakter. Zelfs al zijn ze nog zo klein, ze hebben hun eigen manier van aandacht trekken. De oudste is erg nieuwsgierig, kijkt veel om zich heen en vindt het koppel edels, wat ook op de vogelkamer staat, erg interessant. Met zijn/haar grote kop probeert hij/zij mij te imponeren maar verwacht ook heel veel knuffels en verhaaltjes. De jongste vindt het eten het belangrijkste. Als de krop gevuld is, is het lekker slapen.

ara

 



Met de jonkies van de edelpapegaaien is het helaas niet goedgegaan. Het heeft veel te lang geduurd voordat de jonkies uit de eieren kwamen. Het uitbreken heeft te veel energie van ze geeist om het te kunnen overleven. Het oudste jong is nog wel geboren maar vlak erna overleden. De jongste is in het ei gestorven. Waarschijnlijk heeft de strenge kou in de broedperiode de eierschaal zo hard gemaakt dat de jongen er niet goed doorheen konden. Maar vandaag weer goed nieuws: Arwen heeft weer een nieuw ei gelegd. Hopelijk gaat het deze ronde beter.
Bij de overige kweekkoppels is het nog rustig. We zien wel meer activiteit in en rondom de blokken en langzamerhand nadert ook de broedperiode van de rosé kaketoes. We houden u op de hoogte. Tot de volgende keer.
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template