Template
Template Template
Template Thursday 18 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 10.05.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 10 May 2009
2009 Voor FrAnCa- en Aursil papegaaien een echt ara jaar. Zeer blij zijn wij met de geboorte van 2 groenvleugelara's die inmiddels drie-en-een-halve maand oud zijn en een tweetal pas geboren groevleugeltjes die het ook beiden goed maken. Een derde eitje moet nog uitkomen. Dit zou niet al te lang meer mogen duren anders kan het nog een probleempje opleveren. Bij Aursil papegaaien is ruim een maand geleden een kleine blauw-gele ara geboren, voorlopig genaamd "Lucky". Lucky is nu 4 weken oud en doet het ook erg goed. Ook dit ouderkoppel zit intussen weer op nieuwe eieren. De tijd blijft voor ons allen erg spannend hoe het een en ander verloopt en we leven enorm met al onze "ukkies" mee.

De kuikens bij de edels groeien ook erg goed en als ik de ara's en edels in de garage bezoek hoor je naast het geluid van de volwassenen papegaaien zelf ook het vrolijke gebrabbel van die kleintjes. Ze zijn nu drie weken oud en weldra zullen we zien of het mannen of poppen zijn.
Zelfs ons edelkoppel Paris en Bo hebben een ei gelegd wat er hoopvol uitziet. Over ruim een week zullen we zien of hun inspanning tot een prachtig resultaat zal lijden.

Bij de naaktoogkaketoes en de rosékaketoes hebben wij tot op heden nog geen activiteiten op broedgebied kunnen ontdekken. Ze zijn wel in de "mood" en zijn erg druk in- en rondom hun broedblokken. Het blijft verder afwachten, moeder natuur zal toch echt zijn eigen werk moeten doen. Hetzelfde geldt ook voor de twee koppels grijze roodstaarten. Veelvuldig terug te vinden in hun broedblokken maar echte activiteiten ontplooien zit er nog niet in. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.
De 3,5 maanden oude groenvleugel ara's zijn nu erg actief. Ze zijn van de pap af en eten goed van hun vaste maaltijd inclusief groente en fruit. Sinds vorige week kunnen beide ook vliegen, en dat zullen we weten !!!! Zo klein als ze zijn vinden ze dingen uithalen wat niet mag natuurlijk erg interessant en uitdagend. Zo beschermen we nu op dit moment met man en macht ons behang. Dit is natuurlijk een super leuke hobby voor ze maar wat minder voor ons. Beide ara's hebben nu een naam: Chester en Chico. Het zal niet lang meer duren voordat Chico met haar nieuwe baasje mee naar huis mag. Chester blijft, na overleg, nog een tijdje bij ons tot medio september/oktober. Kunnen we mooi in die tijd een heleboel over Chester leren. Chester kan op zijn beurt weer een hoop leren van de jonge groenvleugeltjes als die over een aantal weken op de handopfok gaan.

Papegaaienspeelgoed blijft iets wat je goed qua veiligheid in de gaten moet houden. Een stukje touw, zich verwrongen in een ander stukje speelgoed met touw en klossen heeft voor aardig wat commotie gezorgd bij Chester toen hij met zijn poot erin vast kwam te zitten. Hij kon zich niet meer losmaken en heeft er dus een aardig tijdje in vast gezeten. Gelukig hebben we hem net op tijd kunnen redden en is hij enorm moe geweest van alle inspanningen die hij geleverd heeft om los te komen. Voor ons een reden om echt alle speelgoed uit de kooi te halen wat ook maar enig gevaar op zou kunnen leveren.
Onderstaand een aantal foto's van onze jonge ara's en edels en tot de volgende keer.

ara

ara

ara

ara

ara

 

edel

 

Laatst geupdate op ( Sunday 10 May 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template