Template
Template Template
Template Thursday 25 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 20.09.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 20 September 2009

Hallo allemaal, zal ik me even voorstellen ? Mijn naam is Jack. Mooie naam toch, ik ben er gek op. Ik ben de hele dag al aan het proberen of ik het zelf kan zeggen maar ik ben er nog een beetje te jong voor. Maar dank je wel Tanja, voor deze mooie naam. Lees verder in het dagboek hoe het met mij gaat en met mijn kammeraadjes op de babykamer.

edel

Jack is een edelmannetje en is geboren op 7 juli 2009. Hij is het eerste kuikentje van Paris en Bo. In het begin is het heel spannend geweest of Bo het kuikentje zelf zou gaan voeden omdat bij een eerdere poging dit mislukt was. Gelukkig heeft Bo het goed op kunnen pakken en heeft zij vol vuur over haar jonkie gewaakt. Wij konden zelfs geen nestcontrole uitvoeren zonder aangevallen te worden. Felle tante dus. Jack groeide voorspoedig op en met enige moeite hebben we hem uit het blok kunnen halen voor de handopfok. Eten is geen probleem voor hem. Of de pap nu met de lepel, de spuit of direkt uit de beker komt, geen probleem, Jack lust het allemaal maar knoeien dat hij kan ....... Inmiddels zit Jack op twee papvoedingen en begint hij sinds twee dagen zijn groente/fruit combinatie te eten met een beetje vast voer. De pap begint minder interesant te worden maar dat mag nu ook wel. En het laatste nieuwtje: HIJ VLIEGT !!!!! Klimmen en klauteren doet hij al wat langer en de ondeugendheid begint ook toe te nemen.

jack

Jack heeft inmiddels ook een neefje en nichtje gekregen. Het tweetal is geboren op 20 en 22 augustus 2009. Zij maken het goed bij hun ouders, Aragorn en Arwen, in het blok. Aankomende week komen zij het blok uit en komen ze de andere jonkies op de babykamer vergezellen.

edels

Links het edelmannetje, rechts het edelpopje.

Het grijze roodstaartje.

Ook hebben we een baby grijze roodstaart papegaai. Deze roodstaart is geboren op 29 mei 2009 en heeft nog geen nieuw baasje en dus ook nog geen naam. Het is een super lieve roodstaart die gek op gezelschap is. Zodra de kooi open is komt de roodstaart direkt naar je toe om bij je te zijn om te spelen, te knuffelen etc. Alle jonkies worden bij ons op alle ziekten getest die mogelijk zijn en de roodstaart ook nog extra op zijn/haar geslacht. Over ruim een maand hopen we dat deze roodstaart één of twee broertjes/zusjes krijgt. Afgelopen vrijdag hebben we bij de ouders Bangbang en Pebbles het eerste ei ontdekt, vandaag het tweede.

grijze roodstaart

Tot zover weer het dagboek van vandaag. Mochten er vragen zijn over onze jonkies in de babykamer, stuur dan gerust een mail via onze website.

Laatst geupdate op ( Sunday 20 September 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!



Template Template