Template
Template Template
Template Sunday 28 May 2023 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 11.10.09 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Monday 12 October 2009
Een echt herfstachtig weekend. Terwijl de regenbuien in volle kracht naar beneden vallen hebben we de kooien weer een frisse schoonmaakbeurt gegeven. De grijze roodstaart is verhuisd van een jockkooi naar een grotere kooi naast die van de edelman Jack. Zo hebben ze gezelschap aan elkaar en kan het grijsje zelfs een klein stukje vliegen in zijn kooi.

Afgelopen dinsdag hebben we een check-up gedaan bij de dierenarts voor Jack. Omdat het Bo en Paris eerste jonkie is laten we de eerst geborene altijd compleet testen bij de dierenarts. Zijn conditie, hart, longen en ontlasting zijn prima in orde. De testen op alle ziekten zijn gedaan en binnen twee weken krijgen we daarvan de uitslag binnen.

Voor het grijsje is er ook goed nieuws. De roodstaart heeft een nieuw bazinnetje gevonden. Hij/zij gaat naar een vriendin van ons, Melanie. Wij zijn erg benieuwd welke naam dit grijsje gaat krijgen. Geknuffeld worden staat nog steeds zeer hoog op het lijstje en het grijsje geniet daar zichtbaar van.

Met de andere twee edeltjes gaat het ook prima. Ze groeien goed en langzamerhand komen er steeds meer veren tevoorschijn. Ze zijn steeds meer wakker en regelmatig zie je nu twee kleine kopje boven de bak uitkomen. De knuffelbeer die ook in de bak ligt wordt nu uitvoerig beklommen en elk stapje gaat steeds zekerder. Voor de zekerheid is er een kooi voor ze in gereedheid gebracht voor het geval ze echt de bak uitklimmen.

Ten slotte de groenvleugel ara. Hij heeft zich goed aangepast aan de nieuwe situatie; het wonen bij Ozzie in zijn kooi. De twee kunnen goed met elkaar overweg en de groenvleugel kan het vliegen goed beoefenen in de woonkamer. Hij kan echt gericht goed vliegen en landen. De speelstandaard is een favoriete plaats waar hij graag langdurig speelt. Waar Chester zijn favoriete plek in de vitrage zocht, zoekt deze groenvleugel een rotan stoel als favoriete plek op. Of wij daar blij mee zijn ? Een beetje minder ……. Het is toch zo’n leuke speelstoel ……

Paris en Bo hebben intussen een tweede ei gelegd. Over een week zal ongeveer het eerste eitje uit moeten komen van de grijze roodstaarten op de boerderij. Dat wordt weer een spannend momentje …..

De geelvleugel ara’s hebben weer een nieuwe speelstok in de volière. De oude was compleet doormidden gebeten dus was er weer werk aan de winkel. Voldaan zijn we over het resultaat en een enthousiast koppel geelvleugels zijn weer dankbaar voor hun nieuwe stok met een lengte van 2 meter. Na een korte blik bij de groenvleugels leert ons weer dat het niet lang meer zal duren voordat we daar ook weer aan de gang kunnen gaan. De stok is nog compleet…… maar wordt wel erg dunnetjes in het midden.

Dit was het weer voor vandaag. Onderstaand van alle jonkies een aantal foto’s. Veel kijkplezier en tot volgende week.

Jack

edels

edels

grijsje

grijsje

 

grijsje

grijsje

ara

ara

 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template