Template
Template Template
Template Sunday 28 May 2023 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 07.11.2009 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 08 November 2009

Jack en Mister Huggles zijn uitgevlogen !!!!!!!
Het edelmannetje en het grijze roodstaart mannetje zijn de afgelopen twee weken opgehaald door hun nieuwe baasjes en voelen zich helemaal thuis in hun nieuwe omgeving. Twee jonkies vliegen uit en twee nieuwe jonkies zijn geboren. Eind oktober hebben Paris en Bo twee jonkies gekregen. Het gaat erg goed met de kleintjes en aan het geluid te horen hebben ze regelmatig honger.

Jack

Bo waakt weer vol vuur over haar kroost en ze doet het geweldig. In het blok praat ze op een hele lieve zangerige toon tegen de twee kleintjes. Het is net of ze zich steeds weer voorstelt aan die twee. Heel vaak hoor je haar in het blok zeggen “hallo Bo” en ook gewoon hallo. Ook als ze hoort dat ik de kamer binnenkom wordt je direct door haar begroet. Zodra ze hoort dat ik de voerbakken verwissel of aanvul komt ze direct het blok uit om te eten. Na een tijdje, als ze het blok weer in is gegaan hoor je het geluid van eten vragende ukkies. Zo mooi om te horen, je kan er echt van genieten.

Aan de overkant van Paris en Bo zitten de jonkies van Aragorn en Arwen. Dit tweetal groeit goed en hebben echt twee verschillende karakters. Paco, het mannetje, dat is me er een. Hij vindt zich groot genoeg om geen pap meer te eten en de weaning pellets, daar moet hij al helemaal niets van hebben. Probleem is dat beiden nog te weinig eten van het vaste voer om de pap of weaning pellets over te kunnen slaan. Dat is dus een moeilijke periode omdat het er op neer komt dat Paco één keer per dag dwangvoeding moet krijgen en dat vindt hij niet leuk. Het is altijd weer een gevecht om het voor elkaar te krijgen en je moet zo’n ukkie echt helemaal in een handdoek wikkelen met alleen zijn snavel in het zicht om de pap fatsoenlijk te kunnen geven want geloof me, al zijn ze klein, ze zijn sterk genoeg. Inmiddels zijn we al weer drie dagen van de dwangvoeding af want Paco heeft ontdekt dat pap vermengt met olvarit baby fruit toch best wel lekker is. Zijn zusje is een ander verhaal. Die kan niet genoeg van het eten krijgen. Na de weaning pellets wil ze ook nog de pap met het fruitsmaakje hebben, en met een gretigheid !!!!! Overigens, voor een edelpop is dit een heel lief exemplaar. Ik heb nog nooit een edelpop meegemaakt die zo lief en aanhankelijk is als deze. Kusjes in overvloed en enorm veel enthousiasme als ze me ziet. Dit maak je echt bij een edelpop niet vaak mee. Dit edelpopje zoekt nog steeds een nieuw baasje en ik kan haar echt aanbevelen.

Aragorn en Arwen zitten ook weer op twee eieren en over een klein twee weken hopen we te weten of ze uitgekomen zijn. De twee eieren bij de grijze roodstaarten zijn beiden helaas onbevrucht.

In de buitenvolière hebben we alle drie de rennen voorzien van nieuwe broedblokken. De oude blokken zijn dusdanig door de koppels bewerkt dat je het de naam “onderkomen” niet meer kan geven. Het zijn nu speelblokken geworden. De nieuwe broedblokken zijn gemaakt van PVC. Het is voor ons nieuw om dat nu uit te proberen. Wij zijn er erg tevreden over, nu de koppels nog.

Langzamerhand treffen we veranderingen aan in het gedrag van de groenvleugel ara’s. Ze zijn erg op elkaar gericht. Dat kan variëren in heel lief zijn voor elkaar en bekvechten. Het blok wordt weer veelvuldig bezocht en je kan merken dat de pop het blok aan het bewerken is. Een soort van grote schoonmaak en het eigen maken van de ruimte. Voor de zekerheid heb ik vandaag schoon materiaal in het blok gedaan. Dan kan ze weer verder haar gang gaan. We zullen ze blijven volgen.

Tot zover weer het dagboek, tot de volgende keer.

edels

edels

edels

Laatst geupdate op ( Sunday 08 November 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template