Template
Template Template
Template Saturday 20 April 2024 Template
 
Template
FrAnCa's dagboek 03.01.2010 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Frank Eindhoven   
Sunday 03 January 2010

Smile HAPPY NEW YEAR Smile

Met een glas champagne in de hand toosten wij op een nieuw jaar waarin wij voor iedereen hopen dat het een jaar wordt met veel geluk, gezondheid en wijsheid voor u en uw gezin en uw huisdieren.

Santé     Frank, Angelique en Caitlin

Na een paar drukke, hectische maanden hier dan weer een update van het dagboek. Met al onze gaaien gaat het prima. Ondanks de kou in de buitenvoliere slaan de rosé kaketoes en de grijze roodstaarten zich er goed doorheen. De voliere is goed afgedekt met bubbel-plastic zodat de wind buiten blijft. De kou blijft wat wel weer te zien is aan het bevroren water in de bakken. Ondanks de kou zijn de edels in de garage genoeg gemotiveerd om recentelijk 2 jonkies ter wereld te brengen. De oudste is geboren op 31 december en de jongste op 2 januari. Moeder Arwen houdt ze goed warm onder haar verenpak en zo af en toe hoor je het vrolijke gekwetter in het blok. Met deze twee jonkies hebben we nu in totaal 5 edelpapegaaien en een groenvleugelara in de vogelkamer qua jonkies. Het edelkoppel Paris en Bo hebben intussen ook weer een nieuw ei gelegd en weldra waarschijnlijk ook weer een tweede ei. De groenvleugel ara's zitten weer helemaal in broedstemming. Ze zitten veelvuldig in het blok en bij blokcontrole ben ik ook niet echt welkom meer. Volop beweging hier dus.

Onze oudste baby, de groenvleugel ara, hebben wij Goliath voorlopig genoemd. Hij kan het prima vinden met Ozzie, onze blauw-gele ara. Als Goliath uit de kooi komt dan berg je maar. Met enorm veel energie worden de vleugels uitgeslagen en flink beoefend. Je hebt dan een flinke airco in huis. Dan gaat hij even een tijdje stilzitten. Niet om uit te rusten maar te bedenken welke kattekwaad hij uit kan halen zo in de woonkamer. Mijn gordijnen blijven favoriet en aangezien we ze net nieuw hebben kan het wel eens uitlopen tot een heuze strijd tussen mij en de ara. Hij weet precies wat wel of niet mag maar uitproberen blijft toch wel een hele leuke sport. Hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen om in een korte tijd, zes maal de kerstboom in te vliegen terwijl hij weet dat dat niet mag. Knap van de boom die dit allemaal overleefd heeft.

Behalve de vele papegaaien, vissen en de hond waarmee we druk bezig zijn is er ook een ander diersoort die de laatste twee maanden onze aandacht heeft en voornamelijk de aandacht van Caitlin. Het betreft ruim 180 zeehonden die zij in het kader van haar studie moet verzorgen in de zeehondencreche van Lenie 't Hart in Pieterburen. Een pittige activiteit omdat er in deze periode enorm veel zeehonden aangespoelt zijn die ziek zijn en verzord moeten worden. Te weinig mensen voor de verzorging en te weinig ruimte om ze te plaatsen spelen hierin mee. Zoals bepaalde ziekten dodelijk kunnen zijn voor papegaaien zo hebben ze daar te maken met lintwormen in de longen. Vele zeehonden hebben daarom het lootje kunnen leggen omdat ze niet meer te genezen waren. Het is erg leuk om op deze manier ook eens iets anders te lezen/leren over een totaal andere diersoort.

Tot zover weer deze update, tot de volgende keer
Laatst geupdate op ( Sunday 03 January 2010 )
 
< Vorige   Volgende >
Template
Template Template Template
Kijk ook eens op ons forum!Template Template